Машиновозачите трети ден штрајкуваат

by Фокус 10:54
10:54

Машиновозачите на Македонски Железници веќе трет ден го продолжуваат штрајкот, бидејќи се незадоволни од доцнењето на исплатата на платите.

Според Независниот синдикат на машинскиот персонал на Македонија (НСМПМ), бојкотот е поради доцнењето на исплатата на платите, материјалните трошоци и здравственото осигурување за јули и за август, за што бараат средба со премиерот Никола Груевски, бидејќи не се задоволни од досегашните разговори со раководството на МЖ Транспорт и со ресорното министерство.

- Advertisements -

– Нема да ги исполнуваме работните задачи се додека не се оствари средбата што ја бараме, и не се исплати во целост платата за јули. За платата за август бараме почитување на законските одредби за исплата најдоцна до 25 овој месец – истакна Душко Чакаровски претседател на НСМПМ, .

 

Поврзани новости