Машиновозачите го прекинаа штрајкот, ќе има санкции за штрајкувачите

by Фокус 20:46
20:46

Машиновозачите го прекинаа штрајкот и се враќаат на своите работни места, откако денеска им било ветено дека до 2 октомври ќе ја земат втората половина од августовската плата и дека ќе се направат напори до крајот на октомври да ја земат платата за септември и дека од ноември, платите ќе ги добиваат редовно.

На денешната средба меѓу Независниот синдикат на машинскиот персонал на Македонија и претставници на Министерството за транспорт и врски освен исполнување на овие барања на машиновозачите, им било соопштено и дека ќе има некои санкции за учесниците во бојкотот.

- Advertisements -

Претседателот на Синдикатот, Душко Чакаровски,  рече дека доколку навистина има санкции или не се исполнат барањата, веднаш ќе прекинат со извршување на работните задачи и ќе го реактивираат штрајкот.

Поврзани новости