Марин: Континуирано работиме за зголемување на зелените површини во Аеродром

by fokus

Градоначалникот на општина Аеридром, Златко Марин на денешната прес-конференција за јавноста, говореше за мерки против загадувањето, кои неговата општина ќе ги преземе со цел почиста животна средина.

„Грижата за животната средина се мои лични заложби за општина Аеродром. Животната средина била комплетно запоставена од претходното раководство. За 2018 година имаме издвоено 300 евра за животна средина. Набавивме прочистувачи за воздух на секоја просторија. До градинките се доставени 83 прочостувачи за воздух. Контиунирано работиме за зголемување на зелените површини во Аеодорм“, истакна градоначалникот Марин.

Поврзани новости