Македонците најнесреќни на Балканот

by Фокус

Македонците се едни од најнесреќните жители на Балканот, па и во светот. Ова го покажува рангирањето извршено според индексот на среќа, според кој Македонија е рангирани на ниското 143-то место, од вкупно 151 земја во светот.

За разлика од Македонија, Србија е на 82 место, Босна и Херцеговина е на 77 место, а Словенија е на 85 место. Најблиску до Македонија е Бугарија, која е рангирана на 123 место.

Рангирањето на земјите се врши според нивната ефикасност, должината на човековиот живо како и еколошката состојба.

Ова рангирање што го покажува индексот на среќата го врши магазинот „MoveHub“.

Поврзани новости