Македонци во Бугарија постојат, вели Пендаровски

by Fokus 21:56
21:56

Ние не треба да бараме од никого и не бараме од никого да не признае како нација и тука не треба да постојат дебати. Ова го истакна македонскиот претседател Стево Пендаровски во гостувањето во ТВ 24.

„Влада признава друга Влада и ние знаеме кои сме и што сме. Не ни треба од никого потврда за тоа кои сме. Македонци во Бугарија постојат. Ние како држава нема да се мешаме во нивните права и не смееме да се мешаме во внатрешните работи од државата“, рече Пендаровски.

Поврзани новости