Македонското знаме најубаво во цел свет

by Фокус

Македонското знаме освои најмногу гласови во изборот за најубаво знаме во светот што го спроведе канадскиот весник „Прованс“.

Во трката учествуваа националните обележја на 64 земји, а македонското знаме во финалето го победи британското знаме.

Ова знаме е создадено во 1995 година по потпишувањето на спогодбата со Грција, како замена за симболот на шеснаесеткракото сонце.

Поврзани новости