Македонските граѓани најмногу користат Фејсбук во цела Европа

by fokus

Социјалните мрежи во последните неколку години зедоа голем замав во светот. Според анализата на „Рефлектор“, жителите во Македонија користат најмногу Фејсбук, дури 93.14 отсто од населението, додека пак останатиот дел од Европа користи Фејсбук 73 отсто.

Што се однесува до другите социјални мрежи, граѓаните од нашата држава 1.4 отсто користат Инстаграм, 1.7 отсто користат Јутјуб, а 1.3 отсто се активни на Твитер мрежата.

Поврзани новости