Македонските државјани кои се бореле за ИСИС добија шест и девет години затвор

by fokus 14:36
14:36

Шест години затворска казна добија шестемина македонски државјани кои биле дел од формациите на ИСИС.

Еден од обвинетите доби затворска казна од девет години за „терористичка организација“, дело кое дополнително му се става на товар.

- Advertisements -

Елмедин Османи, Ахмед Џенгис, Орхан Жупани, Буњамин Фето, Сафет Рамадани, Ибрахим Шабани и Алмир Миртовски се лицата кои беа обвинети за  “Учество во странска војска, паравоени или параполициски формации и терористичка организација”.

Поврзани новости