Македонскиот „Dogs of War“ номиниран за најдобра кинематографија и уметничка насока

by Fokus 13:47
13:47

Македонскиот „Dogs of War“ номиниран за најдобра кинематографија и уметничка насока, а се натпреварува за прво место на интернационален натпревар MyRodeReel.
Дечките се единствената екипа која ја претставува Македонија на овој меѓународен натпревар, а се наоѓаат на 4тото место од 1639 филмови.

„Сметам дека направивме добар производ којшто е од висок квалитет по светски стандарди на филмската индустрија, а сега ни треба малку помош од нашите сограѓани да го освоиме првото коешто нам ќе ни значи премногу како екипа, но сметам дека ќе ја разбуди и заспаната македонска кинематографија“ – Пеце, режисер на „Dogs of War“

- Advertisements -

Темата на филмот е „чесност наспроти материјално“, приказната е раскажана кога еден платеник е предизвикан од својот поранешен пријател којшто е сега разбојник.
Останува уште само една недела до објавувањето на победник, а за да помогнете да победи нашиот претставник, кликнете на линкот подолу и гласајте преку фејсбук, гугл+ или емаил.
http://www.bit.ly/voenikucinja

Поврзани новости