Македонски работници, меѓу приведените 72, kои со лажни договори работеле во Словачка

by Fokus 22:53
22:53

Словачката полиција приведе седумдесет и двајца странски работници, меѓу кои осум се државјани на Македонија, поради лажни договори за работа.

Работниците од Србија, Босна и Херцеговина, Македонија и Украина, се приведени вчера, но во меѓувреме се пуштени од притвор со забрана за влез во Европската Унија и рок од седум дена да ја напуштат Словачка.

- Advertisements -

Поврзани новости