Македонски државјани ширеле радикален ислам во Италија

by fokus 12:32
12:32

Италија утринава протера пет македонски државјани, четворица мажи и една жена, бидејќи ширеле радикален ислам и регрутирале лица за да војуваат во кризните региони од блискиот Исток.

Протераните македонски државјани со полициска придружба се качени во авион и веќе се на пат кон Македонија.

Според италијанските власти, петмината македонски државјани одржувале постојани контакти со познати исламски радикални структури од Босна и Херцеговина.

Поврзани новости