Македонската страна е за „Република Илинденска Македонија“?

by fokus 21:00
21:00

Република Илинденска Македонија“ е нов предлог за името кое според дипломатски извори е понудено од македонска страна во преговорите, објави порталот А1Он.

Според изворите на порталот, овој предлог, како и претходните, би бил за севкупна упореба.

 

Поврзани новости