Македонска пошта не работи, нема парно

by fokus

Вработените од Македонска пошта се испратени на принуден одмор. Одлуката е донесена откако тие се смрзнуваа на работното место поради тоа што институцијата нема парно греење, дознава А1он.

– Тоа не се случува само оваа година, истото се случува години наназад, но никој не презема ништо, велат вработени од Македонска пошта за А1он.

Од Македонска пошта ја потврдија информацијата. Велат, денеска немало никој на работа.

– Јавете се утре, денеска нема никој бидејќи нема парно, рекоа од поштата.

Нервоза кај врвот на Македонска пошта настана откако А1он објави дека директорите новогодишно си се наградиле со по 50 илјади денари. Од таму не ја потврдуваа информацијата, но вработените алармираа за неправдата, дека никој друг освен директорите и раководителите не добиле награда.

Поврзани новости