Македонија ќе и понуди помош на Франција за реставрација на Нотр Дам

by fokus

Владата го задолжи Министерството за надворешни работи да стапи во контакт со француското Министерство за надворешни работи за координација во врска со помошта на меѓународната заедница за помошта за реставрација на опожарената црква Нотр Дам.

– Целта е да се определи најсоодветна поддршка од Република Северна Македонија во знак на солидарност за обновата на овој грандиозен споменик од цивилизациско значење, соопшти владианата прес-служба.

Поврзани новости