Македонија и Грција денеска градеа доверба, ќе продолжат и во четврток

by fokus 17:52
17:52

Шестиот состанок за мерките за градење на доверба меѓу Република Македонија и Република Грција се одржа денеска во Атина, во склад со договорот постигнат меѓу министрите за надворешни работи на двете земји во Скопје, на 24 јуни 2015 година.

-Состанокот претставува продолжение на пријателскиот и конструктивен дијалог на заемно договорените теми, како што се проекти за меѓусебно поврзување во областите на транспортот и енергијата, потоа полициска соработка, европски програми, култура, образование, цивилна заштита, јавна администрација, здравствена заштита, соработка меѓу дипломатските академии и иницијативи за деловна соработка. Експерти од релевантните национални институции придонесоа кон плодотворната и продуктивна дискусија – пишува во соопштението од Министерството за надворешни работи.

Се одлучило следниот состанок да се одржи во Скопје.

- Advertising -

За напредокот во процесот на спроведување на мерките за градење на доверба натаму ќе се разговара на состанокот кој ќе се одржи овој четврток во Скопје.

Поврзани новости