Македонија е школски пример за неуспешноста на ЕУ и НАТО

by Фокус

Македонија е школски пример за неуспешноста и на ЕУ и на НАТО, порача претседателот Ѓорге Иванов.

-Македонија е школски пример како не треба да се однесува ниту НАТО ниту ЕУ кон земја кандидат. Станавме колекционери. Имаме 17 акциони планови за членство во НАТО, за во гинис, нема ниту една земја каде што повеќе е проверувана армијата од македонската армија – рече Иванов.

Поврзани новости