Маја Морачанин на местото на Лиле Поповска на пратеничката листа

by fokus 13:50
13:50

Откако Лилјана Поповска се откажа од добитното место на пратеничката листа на СДСМ и коалицијата, на нејзино место ДОМ одлучи да ја стави Маја Морачанин. Таа е членка на ДОМ, а била и претседателка на жените и порпаролка на партијата.

На седница на Централниот одбор на ДОМ едногласно е поддржан предлогот Морачанин да ја претставува партијата на опозициската пратеничка листа.

- Advertisements -

Од ДОМ велат дека таа ги има сите атрибути да одговори на предизвикот бидејќи учествувала на сите нивоа на одлучување во партијата, била иницијатор за разни движења за правата на жените, а особено била активна и протестирала против ограничување на правото на абортус. Морачанин ја претставувала ДОМ на многу меѓународни собири на зелените.

Поврзани новости