Лустриран поранешниот министер и амбасадор Ѓорги Спасов

by Фокус

Комисијата за верификација на факти го лустрираше поранешниот генерален секретар на СДСМ, министер за правда и амбасадор во Велика Британија, Ѓорги Спасов, поради соработка со тајната служби од идеолошки и политички причини.

Во решението што јавно го објавија лустраторите, стои дека три досиеја во Државниот архив ја докажуваат оваа соработка, во кои како извор на информации се јавува токму Спасов за лица кои делувале од анархолиебарлистички позиции.

Решението на Комисијата може да се прочита во целост на следниот линк.

Поврзани новости