Лукареска: Се работи на текстот за прогресивно оданочување

by fokus 15:07
15:07

Директорката на УЈП Сања Лукареска на денешниот Форум на Стопанска комора информираше дека се работи на текстот за персоналниот данок на доход кој ќе почне да се применува од 2019 година за воведување на прогресивното оданочување.

Претходно од Министерството за финансии најавија дека во креирање на законското решение ќе земат во предвид мислењата на стручната јавност и дека за таа намена наскоро ќе биде организирана јавна расправа.

- Advertisements -

Лукареска денеска се преземаат активности за повратот на ДДВ кај граѓаните.

Поврзани новости