ЛП: Брзи избори ќе ја продлабочат кризата

by Фокус 12:18
12:18

Форматот на тековните преговори е надминат, а Пржинскиот договор е оштетен, смета Либералната партија.

„Недостатокот од прочистен избирачки список и од суштински медиумски реформи, спречува било какво преговарање за датум за брзи избори. Тие повеќе се теснопартиска калкулација и вовед во нова криза, отколку решение. Локалните избори не може и не смее да бидат поправен испит за промашени „брзи избори“ ниту во партиска, ниту во системска смисла“, сметаат либералите.

- Advertisements -

Партијата на Ивон Величковски ги поддржува протестите на граѓаните како легитимна одбрана на владеењето на правото и темелните уставни и европски вредности во Македонија.

 

 

Поврзани новости