Лорд Пич до Силјановска Давкова: OK очекува зајакнување на долгогодишното партнерство помеѓу нашите земји

by Fokus

Порака од Лорд Пич, специјалниот претставник на британскиот премиер за Западен Балкан:

„Честитки до Гордана Силјановска Давкова, претседателка на Северна Македонија. Обединетото Кралство очекува зајакнување на долгогодишното партнерство помеѓу нашите земји, унапредување на трговските односи и проширување на заедничката посветеност на безбедноста и соработката во рамките на колективната одбрана како дел од НАТО“ се вели во неговата порака.

Поврзани новости