Лондон побара независност од Велика Британија

by fokus 21:20
21:20

Откако мнозинството граѓани на Велика Британија изгласаа излегување од ЕУ, десетина илјади граѓани на Лондон денеска потпишаа петиција со која се бара независност од Британија и членство во ЕУ.

Петицијата насловена „за прогласување на Лондон независен од Обединетото Кралство и приклучување кон ЕУ“ на сајтот „ćange.org“, петицијата ја потпишале повеќе од 40.000 луѓе пренесува агенцијата „АФП“.

-Лондон е интернационален град и ние сакаме да останеме во срцето на Европа. Со оваа петиција се повикува градоначалникот Садик Кан, да го прогласи Лондон за независен и да поднесе барање за членство во ЕУ, стои во петицијата.

Поврзани новости