Лицата со пречки во движењето во Кавадарци добија специјално возило со рампа

by fokus 14:43
14:43

Лицата со телесен инвалидитет во Кавадарци добија на располагање специјализирано возило со рампа за полесен влез со инвалидска количка. Возилото ќе можат да го користат 24 часа на ден, и со него ќе бидат превезувани до каде што имаат потреба.

Истото е донација од германската амбасада, а германскиот амбасадор Томас Герберих денес за време на предавањето на донацијата се сретна со Митко Јанчев, градоначалникот на Кавадарци.

- Advertisements -

Тој се заблагодари и нагласи дека возилото е од големо значење за поголема мобилност на лицата со инвалидитет во Општина Кавадарци.

Од здружението ,,Мобилност’’ исто така се благодарни и потенцираат дека возилото е голема потреба на лицата со пречки во движењето.

Поврзани новости