Линде: Членството на Шведска во НАТО би имало стабилизирачки ефект

by Fokus 12:47
12:47

Членството на Шведска во НАТО би имало ефект да го спречи конфликтот во северна Европа, изјави денеска шведската министерка за надворешнои работи Ен Линде.

Линде рече дека членството на земјата во НАТО ќе ја зголеми безбедноста на соседните земји околу Балтичкото Море и ќе има стабилизирачки ефект.

Таа изјавата  ја даде еден ден откако соседна Финска одлучи да поднесе барање за членство во Алијансата.

Поврзани новости