Лилјана Поповска против избори на 24 април

by Фокус

Пратеничката Лиле Поповска во настапот во парламентот испрати остри критики до власта околу закажувањето на изборите за 24 април, но и порака до европските претставници да не го поддржуваат насилството на Груевски.

-Чудно е да се поддржува демонстрацијата на сила и тоа откако ЕУ вложи толку многу труд за мирна разврска на кризата. Почитувани претставници на ЕУ, чувствуваме како да сте дигнале раце од Македонија, како да сте дигнале раце од помошта на демократските сили и на позитивните промени во Македонија. Зошто? – запраша пратеничката Лилјана Поповска, во своето обраќање пред собраниската комисија за евроинтеграции

Поврзани новости