Лични карти ќе се издаваат и во сабота и недела

by fokus 20:32
20:32

Одделенија за управни работи ќе работат во сабота и во недела, односно на 20 и 21 април 2019 година, како и на 4 и 5 мај 2019 година, соопштија од Министерството за внатрешни работи.

Наведоа дека сите барања за издавање лична карта (оштетена, изгубена или украдена), по законски спроведената постапка, ќе се одобруваат итно во сите регионални Одделенија за управни работи при МВР и тоа само доколку подносителот не поседува биометриска патна исправа.

- Advertisements -

– Барањата за за лични карти ќе се примаат и одобруваат итно заклучно со сабота, 20 април. Веднаш по примањето на апликациите за лични карти, Одделот за информатика ќе ги изработува и ќе ги доставува до надлежниот сектор за навремена дистрибуција до Одделенијата за управни работи. На денот на претседателските и локалните избори, недела, 21 април 2019 година, Одделенијата за управни работи ќе работат само за издавање на лични карти. Истото ќе важи и за вториот изборен круг, соопштија од МВР.

Поврзани новости