ЛГБТИ мрежата организира настан за солидарност со „Фокус“

by Фокус

Националната мрежа за борба против хомофобијата и трансфобијата утре со почеток во 21 часот, во барот „Дамар“ во Старата скопска чаршија ќе организира настан за собирање на финансиски средства за солидаризирање со новинарите од неделникот „Фокус“ – Јадранка Костова и Владо Апостолов, кои врз основа на пресудата на Апелациониот суд од спорот против директорот на УБК Сашо Мијалков, треба да исплатат 9.000 евра во име на нематеријална штета за клевета и судски трошоци.

Поврзани новости