ЛДП: ЕЛЕМ си дели европски плати, а просечниот Македонец живее со 15.000 денари

by Фокус 10:11
10:11

Цените на струјата во Македонија, споредени со стандардот на живот на генералното население, се највисоки во Европа, потсетува ЛДП.

– Додека раководството на ЕЛЕМ месечно си дели европски плати, просечниот Македонец живее со 15.000 денари. Во соопштението на ЕЛЕМ не може да се занемари и честата употребата на зборот “ќе” – “Ќе изградиме, ќе направиме, ќе инвестираме – реагираат од ЛДП.

Либерално-демократската партија искрено се надева дека и проектот за рајската градина со мајмуни во Аеродром ќе биде уште еден проект на ЕЛЕМ кој ќе заврши само на “ќе”.

Поврзани новости