Лазаревски: Од УБК изнесовме 800 GB прислушувани разговори

by fokus

Од УБК бил изнесен неверојатни 800 GB нелегалено прислшуван материјал. Ова во судница го кажа Ѓорги Лазаревски, кој денеска сведочи во Кривичниот суд, на рочиштето за „Таргет и Тврдина”.

Ако се земе во обзир дека еден филм зафаќа нешто повеќе од 1GB, тогаш може да се заклучи дека станува за огромна количина на прислушуван материјал.

Исто така тој истакна дека ова е материјалот кој го изнеле, напомнувајќи дека имало и материјал кој  никогаш не го изнеле како доказ.

Лазаревски продолжува со сведочењето.

Поврзани новости