Кумановските средношколци денеска излегуваат на протести

by Фокус

Кумановските средношколци денеска во 12 часот излегуваат на протести на градскиот плоштад, барајќи измени во Законот за средно образование, според кој е предвидено математика да биде трет задолжителен предмет за полагање матура.

Тие ќе протестираат и пред единицата на Министерството за образование во Куманово, каде што ќе ги достават барањата и ќе побараат средба со нив за да се постигнат заеднички напори за измена на законот.

Од друга страна, Студентскиот пленум по неколку месеци протести и окупација на факултетите, вчера конечно ја притиснаа Владата и постигнаа договор за изготвување нов Закон за високо образование.

Поврзани новости