Ќучук: Не верувам дека два блиски народи би сакале прашањето за Гоце Делчев да се интернационализира

by fokus 18:43
18:43

Нема потреба од инволвирање на третта страна во преговорите Македонија – Бугарија и не верувам дека два блиски народи би сакале прашањето за Гоце Делчев да се интернационализира.

Факт е дека се нарушени односите и дека не се спроведува договорот од 2017, но исто така е факт дека македонската страна не треба да очекува дека и по изборите во Софија ќе дојде до промена во бугарските позиции вели известувачот Илхан Ќучук во интервју за утрешен Трилинг.

- Advertisements -

Поврзани новости