Кризен штаб против референдумот до ВМРО-ДПМНЕ: Македонскиот народ очекува да го израдувате со одлука за бојкот на референудмот

by fokus 11:58
11:58

Кризниот штаб против референдумот очекува од ВМРО-ДПМНЕ денеска да го израдува народот

се што е македонско, ВМРО-ДПМНЕ да застане на страната на македонскиот народ, поголем дел од граѓаните, Македонците во странство, кои нема да излезат на претстојниот референдум оти не сакаат промена на вековното македонско име.

- Advertisements -

Кризниот штаб против референдумот и македонскиот народ силно веруваат дека и ВМРО-ДПМНЕ како демохристијанска партија и со силна верба во Бог, ја дели нашата спремност да останеме свои на своето, да се оди до крај во одбрана на Македонија и Македонците од јасно изразената намера на пучистичката власт во Скопје да ги избрише Македонците.

Во овој момент мора да се тргнат настрана тесно-партиските интереси и сите национални и патриотски сили со единствено исправната одлука, а тоа е одлука за бојкот и неизлегување на референдумот.

Во овие тешки моменти за Татковината кога пучистичката власт во Скопје е во очајнички обид да сруши правилно да ги распоредат интересите што подразбира, на прво место националниот и државниот интерес, на второ место партискиот интерес, а дури некаде на трето место личниот интерес.

Ова зло што му се случува на Република Македонија е познато. Се вика пучистичка власт во Скопје која сака да сруши се што е македонско. Националните и патриотските сили имаат обврска тоа да не му го дозволат Да се обединиме против референдумот, а после на избори секој нека оди со своите определби оти простата вистина вели дека доколку се сруши државата сите ќе не затрупа во неа!                             

Поврзани новости