Кривични за полицајците кои не му го одзеле пиштолот на трикратниот убиец од Кавадарци

by Фокус

Секторот за внатрешна контрола и професионални стандарди при МВР утврдил дека двајца полициски службеници од Кавадарци требале, но не му го одзеле пиштолот на трикратниот убиец од Кавадарци по два претходни инциденти.

– Констатирано е дека двајцата полициски службеници спротивно на нормативите не постапиле во два случаи, односно следствено прописите не повеле постапка за одземање на оружјето и дозволата за поседување на пиштолот, иако за тоа имале законски основ – велат од МВР.

Поврзани новости