Кривична за директорот на Водовод за факултетската диплома

by fokus 15:06
15:06

Директорот на јавното претпријатие „Водовод и канализација“ Александар Атанасов заработи кривична пријава за измама од Синдикатот за туризам и стопанство поради неговото директорување без признаена диплома, објави ТВ 24.

Кривичната е поднесена од Синдикатот за туризам и стопанство, бидејќи тие тврдат дека Атанасов е директор без валидна диплома. Според нив, трудовите инспектори му ја барале на увид дипломата која тој ја приложил при своето вработување, но Атанасов одбива да ја даде.

- Advertisements -

Претседателот на Синдикатот Дарко Димовски покажа документи според кои Министерството за образование и наука му укажува на Атанасов дека неговата диплома не може да биде признаена, бидејќи не е стекната на еден од првите 500 универзитети рангирани на Шангајскиот универзитет.

-Неговата диплома за завршен колеџ во Грција не е призната, за што бил известен од Министерството за образование, но тој тоа не го посочил при поднесувањето документи на конкурсот за директор на Водовод. Дополнително сѐ уште не му е признато ниту средното образование кое го завршил во САД, што значи дека е избран на незаконски начин и сите одлуки кои ги носи се незаконски и невалидни, па и онаа каде што стави потпис на кредитот за изградба на зградата, рече Димовски.

Синдикатот обвини и дека првиот човек на Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ – Скопје, Александар Атанасов, незаконски отпушта и деградира работници кои партиски не му одговараат.

Поврзани новости