Кристијан Трајковски ја официјализира кандидатурата за лидер: Време е за прогресивна, обединета и гласна НСДП

by Fokus 15:35
15:35

Кристијан Трајковски, магистер по меѓународен менаџмент кој е еден од кандидатите за лидерската позиција на НСДП, избор кој треба да се случи на 4 јуни, откако Тито Петковски, ветеранот во политиката најави дека оди на заслужен одмор, денеска ја официјализира својата кандидатура.

– Време е за победа. Сега на партијата и’ треба лидер кој ќе може да се исправи пред партиските, државните и меѓународните предизвици. Лидер кој ќе одолее на личните интереси и ќе остане посветен на идеологијата која нѐ поврзува, на нашата солидарност и бескомпромисна борба за правда. Време е за нова енергија и нови луѓе, кои ќе градат врз темелите на наследството од минатото и ќе ја донесат НСДП во следната фаза од нејзината политичка еволуција, порачува Трајковски.

Поврзани новости