Крик: Извештај од УБК, српскиот разузнавач Живаљевиќ влијаел врз македонската политичка ситуација преку Стоилковиќ

by fokus 23:33
23:33

Српската мрежа за истражување криминал и корупција КРИК вечерва објави документ за кој тврди дека е извештај од македонската Управа за безбедност и контраразузнавање, а во кој се објавени транскрипти од разговори помеѓу пратеникот во македонското Собрание, Иван Стоилковиќ и српскиот разузнавач Горан Живаљевиќ. Тоа е разузнавачот кој беше во македонското Собрание за време на насилствата.

По разговорите, во извештајот за кој се тврди дека е од УБК, има заклучок во кој се вели дека српскиот разузнавач ги котролира и насочува активностите на пратеникот Стоилковиќ, а преку него, посредно се обидува да влијае и врз политичката ситуација во Македонија.

- Advertisements -

Целиот извештај е објавен на овој линк.

Поврзани новости