Креативни реклами

by Фокус

Со нивните очила појасно се гледа – идеја на рекламната агенција Y&R Париз

Лижавчето е без шеќер, па на мравките не им е интересено – идеја на рекламната агенција  DDB, Шпанија

Морето е страшно со ајкули во него, ама уште пострашно ќе биде ако ајкулите исчезнат – идеја на DDB&CO, Истанбул

Животот со куче е многу посреќен – идеја на агенцијата AlmapBBDO, Сао Пауло, Бразил

Потроши малку пари за кондом, оти ако не употребиш кондом – за бебето ќе трошиш многу повеќе – Espiral DP, Еквадор

Капата драстично ја менува перцепцијата, од Хитлер до Чаплин – идеја на агенцијата Serviceplan Hamburg, од Германија

Со нашите автомобили можете ептен прецизно (и безбедно) да се паркирате – DDB Tribal, Берлин, Германија

Голф турнир за жени што го спонзорира Мастеркард – идејата за рекламата е на агенцијата MacLaren McCann од Канада

Со нашите телескопи, ќе го видите секој детал – идеја на агенцијата Texas Creative од Тексас, САД

Кондоми Екстра Големи, за оние на кои демек „им се влече по земја“ – агенција The Jupiter Drawing Room, Јужна Африка

Во клубот за ослабнување – влезот е широк, ама излезот не мора да е широк – идеја на DraftFCB од Германија

Поврзани новости