„Ковид нема да исчезне, а едно нешто може да промени многу“

by fokus 17:21
17:21

Извршниот директор на Фајзер, Алберт Бурла говореше за состојбата со корона вирусот во светот, пандемија која трае две години.

Тој истакна дека таблетата против Ковид-19 може да го промени текот на пандемијата, а вирусот нема да исчезне така лесно.

„Бустер дозите ќе бидат неопходни, бидејќи вирусот нема да исчезне во наредните години. Но, бранот можебиу е последниот кога има ограничувања против ковид-19“, истакна Бурла.

Поврзани новости