Ковачевски: Јас ветив дека ќе предводам на европскиот пат, а за вредна цел нема лесен пат!

by Fokus

Како држава ни треба стабилно мнозинство кое ќе овозможи брз развој и напредок, мнозинство кое ќе овозможи да се одблокираат важни закони за граѓаните без да мора да чекаат на опозицијата да одлучи дали граѓаните и нивната иднина се повредни од нивните дневно политички интереси, порача премиерот Димитар Ковачевски на денешната собраниска седница посветена на реконструкција на Владата.

– Денес зборуваме за обединување на европското прашање, каде ВМРО-ДПМНЕ вечно останува изолирана и вечно против државните интереси. Денес ние знаеме дека имаме обединет европски фронт и јас сум уверен дека и најхрабрите нивни пратеници ќе имаат доблест да ја видат историската шанса пред која се ставени, рече премиерот Ковачевски во своето обраќање пред пратениците.

Ковачевски потенцира дека ние сме мултиетничка граѓанска држава, успешна функционална мултиетничка демократија, пример во регионот и во Европа, а граѓаните сите без исклучок сакаат стабилност, европски квалитетна услуга и сакаат европски квалитет на живот.

– Јас ветив дека ќе предводам на европскиот пат, а за вредна цел нема лесен пат. Патот е еден, изборот е одамна направен, нема време за губење и мора да се бројат само резултати. За мене, за нас, правецот е еден и нема гледање лево или десно. За назад не ни помислуваме и не ни помислувам, рече тој.

Поврзани новости