Коце не бил надлежен за ГТЦ, Жерновски ќе се борел против барокен трговски

by Фокус

Градоначалникот на Скопје, Коце Трајановски денеска изјави дека тој нема надлежност врз огласот за јавно-приватно партнерство за барокна фасада на ГТЦ, додека неговиот колега од Општина Центар, Андреј Жерновски вети дека ќе направи сè трговскиот да не добие барокна фасада.

Редовната 11-та средба во скопските општини, Град Скопје денеска ја имаше во Општина Центар и тоа беше прилика да се сретнат Трајановски и Жерновски.

Поврзани новости