Коцарев: Велепредавство може да направат само македонските политичари

by Fokus 22:30
22:30

ЕУ е најпосакувана алтернатива, но не е единствена, вели претседателот на МАНУ акададемик Љупчо Коцарев во Трилинг.

-Велепредавство може да направат само македонските политичари, само ние можеме тоа одвнатре да го направиме, вели академикот.

На прашањето кaко работи во моментов МАНУ, Коцарев потенцира дека тој во моментов работи на три проекти.

-Јас во моментов имам три проекти едниот од министерството за здравство на Америка, другиот од фондација од Германија и третиот е од ЕУ, вели тој.

Поврзани новости