Котлар на протестот на ВМРО-ДПМНЕ: Дали ова е Трета балканска војна?

by Fokus 15:54
15:54

Професорката Наташа Котлар денеска на протестот организиран од ВМРО-ДПМНЕ изјави дека со Договорот со Бугарија, соседот го оспорува македонскиот народ и јазик.  Таа додава дека ќе бидеме негирани и асимилирани како народ.

„Со Преспанската спогодба националниот идентитет е засегнат, а со овој договор целосно ќе бидеме по мерка на нашите европски соседи, односно Грција и Бугарија. Дали тоа значи дека ова е Трета Балканска војна  и сметам дека треба овие договори да бидат раскинати“, рече таа.

- Advertisements -

Поврзани новости