Котевски: Полицијата ја бранеше државната граница

by Фокус

Министерството за внатрешни работи негира прекумерно употреба на сила кон мигрантите кои вчера пристигнаа на македонско – гршката граница.

– Полицијата не делуваше офанзивно, полицијата ја бранеше државната граница и полицијата има овластувања да се заштитат себе си. Имаше одредени групи на илегални мигранти кои ја каменуваа полицијата, кои сакаа насилно да го пробијат кордонот – изјави портпаролот на МВР Иво Котевски.

Поврзани новости