Конгрес на социјалистите, Љубисав Иванов Ѕинго повторно е претседател

by fokus 16:07
16:07

Социјалистичката партија на Македонија денеска го одржа осмиот Конгрес. На Конгресот се избрани нови органи, а за претседател повторно е избран Љубисав Иванов Ѕинго.

Од партијата соопштија дека на Конгресот бил поднесен извештај за работата на партијата во изминатиот четири годишен период, направени се мали измени на Статутот на СПМ и се донесени заклучоци за актуелната општествено политичка состојба во државата, разрешување на политичката криза и задачите на партијата во наредниот период.

- Advertisements -

Поврзани новости