Комеморација за Ѓумар во среда

by fokus

Комеморативната седница за маестро Саша Николовски-Ѓумар е задутре во 11 часот во Македонската опера и балет, соопштуваат од факултетот за музичка уметност во Скопје, каде што Николовски беше редовен професор.

Посмртните останки ќе бидат изложени во Капелата на градските гробишта „Бутел” од 13 часот, а погребот ќе се одржи во 14 часот.

Диригентот ненадејно почина во саботата, во својата педесетта година од животот.

Поврзани новости