КОХА: Поранешни борци на ОВК биле водачи на групата во Куманово

by Фокус 13:48
13:48

Сами Укшини, познат како командант Соколи, Бег Ризај, Дем Шеху и Мухамет Красниќи – Малишева се четворицата кои во саботата вечер и се предале на полицијата после 16 часовни битки, објави весникот на албански јазик Коха.

Инаку, во 2001 година сите горенаведени лица беа борци на ОВК во регионот на Липково.

- Advertisements -

Досега, одговорноста за нападот на презеде ОНА.

Поврзани новости