Кирацовски ќе ги води финансиите на СДСМ

by Фокус

Генералниот секретар на СДСМ, Александар Кирацовски, во Централниот регистар е запишан за ново овластено лице за материјално-финансиско работење на партијата, објави Е магазин.

Досега, одговорен за финансиите на социјалдеморатите беше министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски.

Меѓутоа, постапувајќи по пријава по службена должност за упис на решение од Основен суд Скопје 2, Централниот регистар за нов благајник го впиша Кирацовски.

Поврзани новости