Ќерката на малтретираната жена во старечки дом во Косово шокирана

by Fokus

Ќерката на старица која била физички малтретирана во дом за стари лица во Пеќ, Косово, вели дека била шокирана од насилството што го доживеала нејзината мајка.

„Ја посетував барем еднаш или двапати неделно, а пред четири-пет дена видов траги на насилство на нејзиното лице, но не можев да верувам дека во таков дом може да дојде од вработен. Автоматски ја извлеков мајка ми од таму, а сега се надевам дека правдата ќе биде задоволена и случајот ќе се реши. Тоа ѝ се случи на мајка ми, но да не дозволиме да им се случи на другите“, рече таа.

Поврзани новости