Керемедчиев очекува судири за време на прославите посветени на Делчев

by Fokus

Поранешниот заменик министер за надворешни работи, Милен Керемедчиев даде свој став околу денот на прославата на роденденот на македонскиот револуционер Гоце Делчев.

„Очекувам судири, бидејќи очигледно одредени политички сили и нивните симпатизери на овој празник одат со такво расположение и таква подготовка. Од друга страна, како што е познато, и ВМРО-ДПМНЕ ги подготвува своите симпатизери на многу сериозни судири со блокади“, рече тој.

Поврзани новости