Кекеновски: Прекинете да ги „силувате“ и плашите граѓаните на Македонија

by Fokus

Професорот Јове Кекеновски на својот фејсбук профил и се обрати на власта и побара да не ги заплашуваат граѓаните за референдумот за 30 септември.

„Законот за референдум и други облици на на непосредно изјаснување на граѓаните, во член 7 став 3 е дециден и јасен: ,,Никој не може да биде повикан на одговорност за гласање, односно НЕГЛАСАЊЕ на референдум” – напиша Кекеновски.

П.С. Ова се однесува и на сите подлизурковци на власта кои глумат опозиционери.

Поврзани новости